Specialisten

Altijd het beste advies voor je schildersklus bij Rigo Verfcentrum

Wie bezig is met een nieuwbouwproject zal zich verheugen op het moment dat de verf op de muren komt. Zodra er kleur is in een huis, begint het te leven. Bovendien is schilderen vaak één van de laatste dingen die gedaan moeten worden voordat je je huis gaat bewonen. Je kunt ervoor kiezen om voor alle schilderwerk een professional in te schakelen. Maar met het juiste advies is het een klus die je ook prima zelf kunt doen.

Rigo is al sinds 1938 een gevestigde naam in IJmuiden en omstreken. Rigo Verfcentrum is een verfspeciaalzaak, waar zowel professionele schilders als doe-het-zelvers terecht kunnen voor goed gereedschap en voorlichting over producten en materialen. Naast de winkel bestaat het familiebedrijf uit een groothandel, een laboratorium en een eigen verffabriek.

Inspiratie en advies

“In onze winkel beantwoorden we graag al je vragen en denken we met je mee,” vertelt mede-eigenaar Henriette van Westerhoven. “We geven deskundig technisch advies en komen desgewenst ook bij je thuis. Goede service is enorm belangrijk voor ons.” Je bent bij Rigo Verfcentrum dan ook altijd welkom voor overleg of om inspiratie op te doen. Bijvoorbeeld als je een oud kastje wilt opknappen, maar nog niet precies weet hoe. Of als je twijfelt over de juiste kleur van je parketvloer. Neem gewoon een vloerplank mee en je kunt in de winkel uitproberen welk product je het mooist vindt.

Kleur is bepalend voor de sfeer

De kleuren die je gebruikt in je huis zijn erg bepalend voor de sfeer en dat maakt de keuze best spannend. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op het resultaat, zoals de lichtinval en de omringende kleuren. De medewerkers van Rigo Verfcentrum kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste kleur. Het is mogelijk om een A4 staal mee naar huis te nemen zodat je de gekozen kleur in je eigen omgeving kunt bekijken. Of je krijgt een testpotje mee om uit te proberen.

Eigen verffabriek

Rigo produceert in haar eigen fabriek verf en lak van topkwaliteit. “En dat willen we zo vooruitstrevend en oprecht mogelijk doen. Omdat we het milieu heel belangrijk vinden, is er voor iedere toepassing (verf, olie en lak) minimaal één duurzame keus, op basis van lijnolie,” zegt Henriette. Bijzonder detail: de lijnolie wordt gewonnen uit vlas dat speciaal voor Rigo wordt geteeld op akkers in de buurt van Hoofddorp.

“Ons verflab is voortdurend op zoek naar de minst schadelijke en meest effectieve grondstoffen.” Zo is de TOPLIN-lijn weinig belastend voor het milieu en verkrijgbaar in aflakken, grondverf en beits. SKYLT is een onzichtbare lak die afgewerkte ondergronden zoals hout, kurk of verf onbehandeld laten lijken, maar een perfecte bescherming biedt.

Naast de verf uit eigen fabriek verkoopt Rigo Verfcentrum ook merken als Sikkens en Sigma en verder onder andere behang, spuitbussen en gereedschappen.

Meer weten?

Breng dan een bezoek aan de verfspeciaalzaak aan de IJmuiderstraatweg 6-9 in IJmuiden. Rigo Verfcentrum is op werkdagen open van 07.00-17.00 uur en op zaterdag van 09.00-17.00 uur. De winkel is goed te bereiken en er is voldoende parkeerruimte.

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.